المؤلف محمد سيد بشير: فرصة تانية أكتر مسلسل اتحارب وفيلم هروب اضطراري اتنفذ بعد كتابته بـ 12 سنة
كشف المؤلف محمد سيد بشير العديد من المفاجآت عن كواليس مسلسل فرصة تانية التي لعبت بطولته ياسمين صبري، مشيرًا إلى أنه يُعتبر أنجح مسلسل في مشواره الفني رغم اضطراره لتعديل الكثير والكثير بسبب جائحة كورونا.
أكتر مسلسل اتحارب
وقال بشير خلال لقائه مع هبة عبد الغني في بودكاست بوب كورنر: مسلسل فرصة تانية كان المفروض يتعمل بعد مسلسل أيوب على طول، ولكن وقتها طلبوا مني أعمل شعبي تاني فعملنا أبو جبل، ولما جيه وقت فرصة تانية هو أكتر مسلسل نجح لي في حياتي، ويعتبر أكتر مسلسل اتحارب وباظ مننا في نصه بسبب كورونا.
قصينا نص المشاهد
وأضاف: لما جات كورونا كان ناقصنا 11 يوم تصوير، ويعتبروا أهم مشاهد في المسلسل كله، فاضطريت نقص نص المشاهد، وبعدين اتفاجئنا إن لوكيشن الفنان محمود البزاوي ومحمد دياب وياسمين صبري مش موجودين واتقالي اتصرف وكان لازم أنقذ الموقف.
وأردف بشير: اضطريت أغير لوكيشن هبة مجدي ومحمد دياب 3 مرات، وكنا بنقول دراميًا أصلنا رجعنا لبيتنا القديم، ومحمود البزاوي في أحداث المسلسل عمره ما قعد على قهوة في الأيام اللي كانت ناقصة تصوير كل المشاهد كان الفنانين فيها بيروحوله على القهوة يقابلوه حتى ياسمين صبري.
وأشار محمد سيد بشير إلى أن المنتج الراحل حسام شوقي أخبره باحتمالية عرض مسلسله في الموسم الرمضاني بمفرده، قائلًا: اتفاجئت إن حسام شوقي بيقولي أنت الوحيد اللي فاضله 11 يوم تصوير، وممكن تكون الوحيد اللي يعرض في رمضان، ولكن اتحسنت الأجواء والظروف قبل رمضان بأيام بسيطة، فدخلت باقي المسلسلات تصور، وفيه أعمال تانية اتأجلت بالفعل زي مسلسل لعبة نيوتن.
هروب اضطراري
كما تحدث بشير عن الصعوبات التي واجهها في بدايات مشواره الفني، مشيرًا إلى أنه تم تنفيذ فيلم هروب اضطراري بعد كتابته بما يقرب من 12 عام ورفض معظم منتجي مصر له، حتى وصل لمرحلة استسلام وكاد ينفك عن التفكير في تحقيق حلم التأليف والتركيز على الترقيات في البنك نظرًا لعمله موظف بنكي قبل التأليف.
واختتم بشير: مكنتش أعرف إن فيلم هروب اضطراري هيتعمل بعد 12 سنة بكل نجوم مصر، ولكن إرادة ربنا غير، وده بعد ما لفيت بيه على كل منتجين مصر وعرّفني على كل الناس، وكنت بزعل واكتئب في كل مرة واتضايق.





